Τεχνικές Tae Kwon Do

 

 

 

To Tae Kwon Do είναι μια πολεμική τέχνη δημιουργημένη από στρατιωτικό όσον αφορά τις ανάγκες αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας. Παρόλα αυτά όμως σαν μια σωστή και ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη δεν υστέρησε, αντίθετα δημιούργησε και τον αθλητικό τομέα του.

Στο Tae Kwon Do υπάρχουν διαφορετικοί τομείς στου οποίους μπορεί ο ασκούμενος να εξασκηθεί. Συγκεκριμένα οι τομείς αυτοί είναι:

 

Ο αγωνιστικός τομέας (Kyorugi) είναι η δημοφιλέστερη ειδικότητα του Taekwondo και διοργανώνονται πολυάριθμα πρωταθλήματα. Στο αγωνιστικό όλες οι τεχνικές που μαθαίνονται κατά την διάρκεια της προπόνησης χρησιμοποιούνται γρήγορα και με ακρίβεια. Στόχος είναι να αναγνωριστεί η στρατηγική του αντιπάλου εν καιρώ και στην συνεχεία χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές αποφυγής και απόκρουσης να αποφευχθούν οι κινήσεις του και να πετύχει ένα πόντο. Το αγωνιστικό απαιτεί προ πάντων ικανότητα, μια καλή φυσική κατάσταση, κινητικότητα, ικανότητα άμεσης αντίδρασης και τελικά μια καλή γνώση των κανόνων του αγώνα. Με την ικανοποιητική προπόνηση - και την προϋπόθεση κάποιου ταλέντου -, ένας ασκούμενος μπορεί να φθάσει σε ένα κατάλληλο επίπεδο για τη συμμετοχή του στα πρωταθλήματα.

 

Ένας άλλος τομέας είναι η εκτέλεση μιας σειράς ασκήσεων(Poomse). Στα Poomse πρόκειται για αντιμετώπιση ενός ή περισσότερων φανταστικών αντιπάλων. Όλες οι σειρές αυτές περιέχουν αυστηρά διευκρινισμένες στάσεις, κινήσεις και τεχνικές. Ο ασκούμενος μαθαίνει 8 διαφορετικές σειρές ασκήσεων μέχρι τη μαύρη ζώνη. Κάθε σειρά περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο αγωνιστικό. Ο ασκούμενος τις μαθαίνει σταδιακά κατά τη διάρκεια της προπονητικής του εξέλιξης και των οποίων επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται βαθμιαία. Αυτό απαιτεί ισορροπία και την θέληση να εκτελεσθούν όλες οι δεδομένες κινήσεις με δύναμη, αποφασιστικότητα και ακρίβεια. Σε αυτήν την ειδικότητα πραγματοποιούνται επίσης και πρωταθλήματα.

 

Εντούτοις, το Taekwondo είναι γνωστό ως τέχνη της άοπλης αυτοάμυνας. Όλες οι τεχνικές αυτοάμυνας (Hosinsul) αποτελούνται από όλα τα στοιχεία που εκπαιδεύονται στο Taekwondo και είναι με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής εξάσκησης συγχρόνως. Ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε σε περίπτωση επίθεσης ο ίδιος θα την αντιμετωπίσει με το απαραίτητο θάρρος και θέληση για τη νίκη. Η τακτική εξάσκηση των ιδιαίτερα αποτελεσματικών αμυντικών τεχνικών σχετικά με μια ψυχολογική προετοιμασία είναι η καλύτερη επένδυση στην προσωπική ασφάλειά μας.

 

Μια άλλη ειδικότητα του Taekwondo αποτελείται από τη δοκιμή των μαθημένων τεχνικών στην αποτελεσματικότητά τους: η τεχνική του σπασίματος (Kyokpa). Το Taekwondo  χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων το ξύλο. Το σπάσιμο δείχνει το πραγματικό και διανοητικό επίπεδο του ασκούμενο. Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο αποδείχνεται η πρόθεση να σπάσει τον ξύλο, συγκεντρώνοντας την σε ένα μόνο σημείο. Τέτοιος έλεγχος είναι η βάση του «DO» ή φιλοσοφία του Taekwondo. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο ωριμότητας είναι απαραίτητο να εξασκηθεί κανείς ευσυνείδητος μακροπρόθεσμα. Εντούτοις, αυτό και μόνο δεν είναι ο στόχος, αλλά ο Δρόμος που είναι το σημαντικότερο πράγμα.

Wednesday the 7th. - Δημιουργία Α.Σ. TKD Keumgang
DMC Firewall is a Joomla Security extension!